Friday, October 28, 2016

Staycation/ Deepavali holiday 2k16

Holiday time datang lagi....so kali ni plan nak bawa kids gi Key Ell lah...aka Kuala Lumpur. So trip kali ni nak jalan2 layan boy kat swimming pool n also kakak nak cuci mata kat KLCC n tak lupa juga mkn2 n sopping....
so kami stay kat USJ for 1 nite...sebab dah malam sgt kami sampai..... n bersebab jugak nak stay dekat ngan Sport Direct bcoz bos nak cari brg sikit kat sana n ada sale katanyer...
Sampai KL bos dah book hotel kat the Royale Chulan Hotel...hurm not bad...hotel best n bfast pun best...tq bos kerana make us so super duper happy....
so seperti biasa mummy dapat snap a few pic as memory for us n sapa2 yg sudi to stop by kat blogs ni tq guys...nothing so special juz about my life n my la familia....






my lafamilia



                                                                   my view day n nite 



hujan jerk so dis boy kemaruk nak main air...
bathtub pun bathtub lahhh


Finally dapat gak semimimg ....



boyohboy


my selfiee partner....


off to Johor....

Monday, October 3, 2016

Tanjung Piai

























weekender wif lafamilia....jalan2 asyik ke mall jerk...kasi tgk nature sikit...jumpa monyet...layan angin laut....rest n relax...

KSL resort

shortgateway for boy sebab kami tak bawa dia kemana pun cuti for 1 wks...boy dapat jumpa air n tidur hotel dah best dah buat age macam dia....hurm rezeki anak2...kuturutkan juga demi mu nak....
jadilah 2 days n 1 nite.

layan  pool jerk pagi to ptg....





Seeing my kids happy is one of the best feelings in this world...




..

Sunday, September 18, 2016

Bangkok

Shopping,jalan n makan....tu jerk lah keje kami since sampai Bangkok...hajat hati nak gi ngan bos..tapi bos tak dpt cuti so kami terpaksa change plan bawa kakak 
dan kakak cuti sekolah on dat time...
bila plan suddenly change memang mati akal lah...but layan anak dara duk busy nak shopping n beli souvenir...
oklah kali ni trip ke Bangkok only for you lah kakak..
hari2 digunakan sebaik mungkin...jalan2 platinum mall, central world...siam peragon...pratunam morning market....uishhh tak lupa juga Big C....hajat semua nak pi...tapi lain kali lah repeat lagi...tak larat kaki ku nak jalan2...
Kalau boleh 1 big family...inshaallah....










C u next time Bangkok...
n kalau boleh more piclah macam kurang jerk picture kali ni.....
gi ngan anak dara pic selfie kakak jerk yg banyak....
anyway...kakak heppi...mummy pun heppi....



Friday, September 2, 2016

Koh Lanta Thailand

Ride dekat2 kata Bos...Kali ni kasi chance lah bos nak merempit sebab dah lama tak riding...
since anak2 dah sekolah yg berlainan  negara ni so cuti selalu clash tak sama....kalau ada peluang dan kesempatan memang kasi chance kat boslah....And paling penting best dapat ikut....penat,sakit pinggang tolak tepilah janji berdua....
Inilah cara kami dating 
as partner....

So dipendekkan citer kami bertolak dari Melaka seawal 2pagi n sampai di boarder dlm pagi jugak coz nak elak q panjang nak masuk siam....selesai urusan passport n kami memulakan perjalan kami yg tah brp jam lamanyer normally memang malas nak kira time sebab bnyk stop n lepak kat Amazon layan kopi,mkn n petrol....

Koh Lanta utk nak sampai kami terpaksa naik ferry yg boleh bawa motor mcm naik ferry kat Penang tu...but ni small size sikit...dalam 3 ptg kami sampailah di tempat penginapan kami yg bestnyer view tepi laut....superb leh layan sunset n sunrise kalau rajin.....so biasanya kalau sampai 1st day tu juz kat hotel jerk kami tak akan explore juz mandi n beli mkn n rest.... 
tunggu utk esoknyer...itupun kalau kami rajin...
oklah juz for sharing pic time di koh lanta...


selfie dulu walau mengantukk


view dari bilik 

so keesokkan nyer kami ke National Park juz jalan2 n pusing...view memang superb... 
dapat gaklah rest n relax....








tired + happy
selfieeee


oklah shortgateway for us...nice n happy...tq bos....
ok tak sabar for december ni at least ride lama sikit...
so ishhh tak sabarnyer....



Wednesday, July 6, 2016

Syawal 2k16



yess kali ni raya mcm biasa Melaka menjadi pilihan bos....horrayyyy tq bos... Raya kali ni kami team dark blue kalau kat indon color ni dia panggil biru donker sorry kalau wrong spelling...sebab tahu perkataan donker tu asalnyer before puasa kami ke Jakarta for short trip holiday...n at the same time try cari2 baju for hari raya jugak..bos ckp ada 1 place ni best.Kalau dulu gi jakarta suka gi Tanah Abang...but now bos ckp better gi cekodot tempat ni Tamrin Plaza kot...i tink so..but i ingat Tamrin.

From there lah baru tahu nama biru gelap tu dia org panggil donker...keh2 bahasa baru berjaya diketahui....
oklah berbalik pasal hari raya...kalau ikut best memang tak best since boy dah sekolah n cuti dia tak sama ngan kakak...memang akan jadi huru hara....boy singapore satu hari jerk cuti but kakak 1 weeks...but nak wat camner satu hari satu hari lah...janji dapat balik...horrayyy...

hurm cerita pasal before hari raya nothing yg best sgt coz kami balik lepas berbuka consider 1 hari sebelum raya...n jalan pun dah tak busy sgt...so far memang bos jadi pax jerklah sebab balik keja terus siap gerak balik melaka...tak kisahlah janji dapat balik melaka kena jd supir pun supirlah....

kali ni geng balik raya awal mcm biasalah kakak n abg.adik dlm tghri baru sampai..so biasa2 jerk hepinyer raya kali ni...anak2 buah semuanyer dah besar so yg kecik2 juz boy n anak adik.

so dipendekkan citer raya kali ni bos request nak sambal goreng..try gak buat even setahun sekali jerk buatkan...but ku gagahi jugak utk nak master bab2 mkn fav bos..pepatah ada berkata..bahagianyer suami itu bukan pada kekayaan nyer..tapi besar perutnyer....wakakaka tak lah juz kidding...

mcm biasa selesai semayang n girls biasalah busy kedapur...n cepat2 get ready for baju raya time n salam n salaman...
during hari raya ni juz dapat visit rumah yg kebiasaan kami pergi setiap tahun...ada yg ahlinyer dah betambah n berkurang pun ada...but heppi jugaklah for anak2...

kebiasaan gambar2 ni biasa boleh nampak kat fb but kali ni nak selit jugak kat blog coz mcm sunyi jer blog ni....cekedottlah....
my memory album 2k16
selamat hari raya....



my familia..



wif my in law family






Sunday, March 27, 2016

chilling wif my fav boys



well nama jerk stay JB dah hampir lamanyer kami menjadi warga johor....but seriously tempat ni selalu past by jerk....
and
finally terbuka hati bos melayan boy nak amik pic kat sini.....so a few pic for boy....
but seriously nice view...malam lagi happening....
but bukan buat kami....coz..tak suka ramai org..pening...







maybe his mission accomplish kot...dapat selfie ngan abg yg pegang gun tu....hahahaha boyohboy...
i wish 1 day u know how macam2 u bila kecik2...becoz...all ur childhood pic and video just a sentimental touch ...from me....
hope u can keep n show kat ur child....inshaallah....