Saturday, July 29, 2017

Tanjung Balau

Kadang2 rest kan minda ni perlu juga especially like me...even tak kerja..
But i need rest and relax...because...bila dah start monday to friday...life busy dengan life and school kiddos..
nowdays....jadi parents ni nak kena kuat mental dan physical...
for me..
sometime i need rest...tak payah jauh2...
dekat2 pun ok as long as dapat rest and relax...

so kalau johor ni nak cari laut paling dekat di Desarulah...
but prefer ke Tanjung Balau...sebab tempat dia tak hectic sangat....
so weekender kali ni lepak2 dan santai jerklah...


Saturday, June 24, 2017

Syawal 2017

Last minute shopping and planning for hari Raya......go Pink for tema this year...
Macam biasa short school holiday so balik Melakalah...Boy 1st raya cuti sekolah ..2nd dah balik Jb and 3rd dah school...pasrah and redha jerk lah.... 
anyway kali ni Raya blessed juga....all adik beradik dapat berkumpul...
alhamdulilah....
syukur and thank jugak kat bos...kasi chance sekali lagi balik raya with my lafamillia....
Macam biasa memory and moment for Raya kali ni....



Hj Salleh and Hjh Rohnah...


Family anak pertama dan anak kedua Hj Salleh



Family anak k3 dan k4


Inilah Hj Salleh Legacy...




Bila anak buah dah besar2 ni dah agak kurang sikit nak main bunga api dan mercun..
yang sikecik lah paling happy main bunga api...




Tidak dilupakan juga foto kenang-kenangan family saya yang di Singapura...FIL and MIL...and kakak Tiara..

Macam ni lah kami setiap tahun...disebab kan masa yang terhad sanak saudara pun susah nak berjumpa...
inshaallah...mungkin tidak tahun ni berjumpa mungkin ditahun yang akan datang inshaallah...










Friday, May 12, 2017

The Legend Cherating Resort

        Back again but kali ni nak share pasal trip to Kuantan. kami stay dekat Legend CR. boleh dikatakan last minute punya plan...so hotel ini yang ada available room...so that it...bercutilah kami selama 3hari 2malam...

Dari Johor kami driving to Kuantan...kami suka stay kat area yang ada beach and also swimming pool...almaklumlah...bawa kanak-kanak riang...itu dah bermakna dan best everlah bagi diaorang..But hotel actually agak so and so...but surrounding best jugaklah...so aktiviti bila sampai hotel.....


swimming pool time...

and 




its selfie time....

Malam pulak kami ke Pantai Cherating...kat sana malam-malam agak something juga...banyak tempat makan and pasar malam like small uptown...



lepak and sambil makan aiskrim...
hurm???

paginyer kami sempat nak tengok sunrise lepak tepi laut....and breakfast...

food...so far ok2 sahajalah....
but yang penting kids happy...
we all ok jugaklah...


boy in action







next aktiviti...
apa lagi moh kepantai kita...mandi manda...






lunch merangkap dinner...
kami suka pergi satu tempat ni...so far so good...
nama kedai ni Crocodile Rock




alhamdulilah...so far so kenyang...
tq bos...

next?

jalan2 di Cherating Beach...
knp tak pergi mall?
Kuantan ada mall but kami rasa macam malas sebab kata pun holiday...
so kalau boleh try avoid nak ke mall....
more santai n chilll

next day ....


layan kids 
for you info kat Legend pun ada mini zoo...
so kasi chance lah boy before balik Johor...


hurm rumusan bila plan holiday macam ni...ok and funlah...
but tak fun bila dah nak balik..no more holiday mood...
back to reality life...
busy and busy....



video from youtube...















Saturday, February 4, 2017

Pengkalan Balak CNY holiday

CNY...tak kemana-mana so balik kampunglah kiter...Memandangkan cousin boy ada so kami plan nak ke Pengkalan Balak...aktiviti biasa...yang disukai oleh boy...swimminglah....



















So satu hari kami dipantai melayan kanak2 riang.... 
atlist balik kampung ada aktiviti...
So nilah cuti2 kami sempena Chinese New Year...

Friday, December 2, 2016

Thailand 2k16

Thailand...macam jadi habit..hujung tahun bos mesti nak riding jalan2 kesana...but not like everyone..kami ni jalan dan hobby yang tak semua orang boleh layan...naik motor berjam2 dengan cuaca yang tak menentu...so far kami happy...especially boslah...
Nasib baiklah bos, i suka jugak jadi gilo riding jauh macam ni....sekali sekala apa salahnyer...kasi hilang stress...

kali ni trip, no more laut...tapi kami layan corner dan jumpa gunung ganang....

Selalu pergi, macam miss jerk nak list down apa nama tempat dan dekat mana...at least bila share kat blog boleh tengok detail kan...but for next inshaallah...i will dan akan buat blog and kasi proper sikit...

so adalah memory yang dapat nak share kat sini... 
and kalau nak and rajin tengok kat youtube...
Sabrina Salleh...








view yang kami suka bila kami masuk Thailand...









Wat Rong Khun


      





Antara hotel2 unik dan menarik yang pernah kami stay di Thailand...








  









Thailand ni kita nak kena ikut nasib lah kadang2 jumpa makanan halal...
kadang2 susah nak jumpa...
so bila kami jumpa jerk tempat2 macam ni...
apa lagi.....

sampai licin bro...





seriously...orang selalu tanya why Thailand...
bila masuk Thailand kami suka...
dan yang pasti kami kalau boleh nak try nak uji kemampuan dan ketahanan kami
sebab kalau dah tua nanti kami harap kami berpuas hati dengan apa yang kami dah lalui...
kalau nak kejar hidup ni...tak larat nak hadap kadang2...
dengan cubaan dan dugaan....anak2 makin membesar...
orang2 sekeliling...
apapun yang jadi..kehidupan kena teruskan juga...
dan kita juga lah kena bijak nak tentukan...
baik atau buruk nyer kita...

Kalau boleh dah tua pun kami nak sesihat seperti sekarang....
nak riding lagi jauh....dan jauh...
inshaallah...