Friday, November 10, 2017

Pasembur trip 2017

As usual....dating berdua lagi with en bos...aka mr husband..riding dari jb to melaka to menara condong to kellies castle and lastly Penang.
actually lebih nak stay kat Penang...nak food hunting...but tak lah semua nak kena cari...a few favourite yang sentiasa kecur air liur kalau pi Penang and rugi kalau tak pi makan....
Day 1 dari Melaka to Menara Condong...kali ni dari start ride pagi2 cuaca tak mengizinkan panas dia tak leh nak kata....mood rajin nak selfie or nak buat video jadi malas...
tapi ada juga duk selfie kat menara condong as memori..1st time mai sini...uish tak sangka malaysia pun ada okay tempat yang best nak selfie bagai....



tripod tak bawa sorang2 lah selfie.....

lebih kurang 1 jam duk lepak kat sini sambil chill minum 100pluss kami pun mulakan trip kami seterusnya to kellies castle...

Macam biasa...sampai jerk duk lepak cari air...panas dia...lain macam...hajat awal nak masuk dalam nak selfie2...akibat kepala duk pening2 lalat...punah harapan...tapi kalau nak masuk kellies castle ni kita kena charge...tak sempat nak check brp..tapi tak mahal kot..memang chantik and for those yang suka selfie sesuai kot...
tapi untuk tidak mengecewakan hati dan perasaan selfie kat bawah jerklah....
sebagai kenangan...tempat ni pun 1st time kami sampai...




setelah selfie bergilir gilir....kami pun mulakan trip sebenar nak pi Penang...

Penang kami stay kat town senang nak kesana sini...kami stay di GLOW hotel penang...
so far so good...bilik best, location baik...and staff pun good...akak kasi 4 bintanglahhh..

lepak n mandi kami terus jalan untuk cari makan..akibat duk kembung minum air banyak sangat....kami lepak kat Texas...makan ayam goreng...and windows shopping kat 
1st Avenue Mall Penang...

penat seharian kat atas motor kami plan balik bilik rest and chill...

Day 2.. pagi2 lepas breakfast kat hotel...kami plan nak jalan2 and selfielah...sebelum cuaca panas...cari jeruk Pak Ali..and layan gi mall..




posing laki bini namanyer...yang tengah2 tu sentap...


dia tolak 2 tangan akak sebelah jerk dah ok dah...
kata sadoo...


jumpa budak2 ni main basikal...dia nak jalan2 akak raging jap tarik belakang.... bos pun sama raging budak ni...
merayap jerk kan....

akak tak minat nak dengar dik...tu yang duk cover telinga tu...
tak naklah...ngumpat tak bagus...:)





kena sangatlah tu bos...sesak nafas...
#nosmoking




dua org tolak abg sado yang hado ni...



sesapa malas nak jalan boleh sewa basikal kat kedai uncle ni...




so sebelah ptg kami duk layan makan sampai kembung....kami try kat padang brown rasanye nama tempat ni....
tapi pada awal nyer bos nak gi juga padang kota lama...tapi bila environment mcm dah tak brp best jerk...kami plan kesini lah....and nak cari gani pasembur....





nampak mcm sikit jerk menu kami... tu pun jenuh nak habiskan...
so far so kenyang...
 oklah makan sudah jalan pun sudah...esok pagi2 nak balik dah...tq PENANG...

bos dah kenyang...ada masa kami mai lagi....


last view before balik view dari floor 8...



video trip to PENANG..












Saturday, October 28, 2017

Lemang To'Ki

Food Hunting kali ni kami ke Lemang To'ki...kali ke2 buat kami yang 1st tak sempat nak update kat blog...sebab time kami sampai...lemang dah habis...and ramai sangat dan terpaksa Q panjang...waktu 1st kesana kami pergi yang second branch...
Sebab yang first branch lagi ramai...
but kali ni...kami plan nak try yang first branch Lemang To'ki... 
alhamdulilah kami selamat sampai and luckily tak seramai yang kami sangka...
lapar punya pasal...sampai lupa nak amik gambar untuk blog kali ni...
but lucky ada video riding....

so sekadar memory dari kami ...


Friday, October 20, 2017

Melaka aka Girls' Day Out...

PT3 dah habis....maka hilang sikit stress mood mak2 yg anak2 ada big exam...so kakak dah habis exam..tinggal boy jerk belum habis...
bodek punya bodek ngan bos..finally bos izinkan untuk balik Melaka 2hari 1malam....kali ni berdua dengan kakak Myra...boy skool and belum habis exam maka tinggal lah boy dengan bos...(jangan nangis boy)
hurm...kami bertolak sebelum maghrib...so dipendekkan cerita sampai awal...and kami plan nak jalan2 kat Bandar Melaka sebelum balik ke Masjid Tanah...driving all the way smooth...so sempatlah untuk kami nak selfie2...
so 
as per usual...a few memory with my kakak @Melaka





before maghrib...





Lookbook
@Melaka

....

Wednesday, October 18, 2017

Mee Udang Leban Chondong...

Riding motor...agak lama ditinggalkan since anak2 ada exam ni...jadual padat, ketat dan apapun tak boleh lah since dari awal tahun...
bila semua nyer dah selesai...mummy and daddy lepas geram..rindu nak riding jauh2...
cuti Deepavali kali ni cuma satu hari buat bos so kali ni bos plan riding trip dekat2 and balik hari...
Malam nyer plan esok pepagi dah gerak...selalu nampak kat FB bos ada post pasal mee udang besar ni......nak kata dekat dari rumah pun tak jugak...dekat Rompin...
masa perjalanan dalam 2jam 58minute jugalah nak sampai ketempat yang dihajati....
so layanlah riding kali ni...


first pit stop
@Jemaluang


Stop makan kat RR Udang Galah


First time sampai kat kedai makan ni...kami macam blur2 jugak...rupanyer banyak kedai mee udang kat area Rompin ni...
so kami pilih secara random...maka kami try kat kedai ni.. RR udang galah...
so far so good...
and harga untuk satu mangkuk ni dalam RM 28.00 udang pun banyak jugak dan besar2. Actually menu dia banyak..kalau yang berminat nak makan yang berlauk pun ada..but kami plan nak makan mee udang jerk so tak dapat review yang lain2...yang pasti kami siap tappaw untuk anak2...
and finally

Alhamdulilah misi food hunting kami berjaya...

Saturday, July 29, 2017

Tanjung Balau

Kadang2 rest kan minda ni perlu juga especially like me...even tak kerja..
But i need rest and relax...because...bila dah start monday to friday...life busy dengan life and school kiddos..
nowdays....jadi parents ni nak kena kuat mental dan physical...
for me..
sometime i need rest...tak payah jauh2...
dekat2 pun ok as long as dapat rest and relax...

so kalau johor ni nak cari laut paling dekat di Desarulah...
but prefer ke Tanjung Balau...sebab tempat dia tak hectic sangat....
so weekender kali ni lepak2 dan santai jerklah...


Saturday, June 24, 2017

Syawal 2017

Last minute shopping and planning for hari Raya......go Pink for tema this year...
Macam biasa short school holiday so balik Melakalah...Boy 1st raya cuti sekolah ..2nd dah balik Jb and 3rd dah school...pasrah and redha jerk lah.... 
anyway kali ni Raya blessed juga....all adik beradik dapat berkumpul...
alhamdulilah....
syukur and thank jugak kat bos...kasi chance sekali lagi balik raya with my lafamillia....
Macam biasa memory and moment for Raya kali ni....



Hj Salleh and Hjh Rohnah...


Family anak pertama dan anak kedua Hj Salleh



Family anak k3 dan k4


Inilah Hj Salleh Legacy...




Bila anak buah dah besar2 ni dah agak kurang sikit nak main bunga api dan mercun..
yang sikecik lah paling happy main bunga api...




Tidak dilupakan juga foto kenang-kenangan family saya yang di Singapura...FIL and MIL...and kakak Tiara..

Macam ni lah kami setiap tahun...disebab kan masa yang terhad sanak saudara pun susah nak berjumpa...
inshaallah...mungkin tidak tahun ni berjumpa mungkin ditahun yang akan datang inshaallah...










Wednesday, May 17, 2017

Happy Birthday Kakak

Finally kakak 15 years old so...tahun ni jugak kakak bakal menduduki exam pt3....
birthday kali ni kakak request nak makan KFRY...
oklah kali ni celebrate kat KFRY so mummy belanja lah...
kita makan and celebrate potong kek kat rumah....










my wish sentiasa menjadi anak yg solehah...kakak yg baik...
dan berjaya dalam apa jua yg dilakukan...
kejar cita2...
dan semoga dipermudahkan...
aminnn...